Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl turėtumėte įtraukti migdolus į savo mitybą: 5 pagrindiniai privalumai sveikatai

2 min. skaitymo

Migdolai jau seniai laikomi ne tik gardžiu užkandžiu, bet ir vertingu maistinių medžiagų šaltiniu sveikatai bei grožiui palaikyti. Šie riešutai turi unikalų vitaminų, mineralų ir antioksidantų rinkinį, kuris teigiamai veikia visą organizmą.

Migdolai švytinčiai odai ir jaunystei

Reguliariai vartojant migdolus, pastebimai pagerėja odos būklė. Dėl didelio vitamino E kiekio – galingo natūralaus antioksidanto – migdolai apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio. Pastarieji spartina senėjimą, sukelia raukšles ir odos papilkėjimą.

Įtraukus migdolus į kasdienę mitybą, oda tampa elastingesnė, sudrėkinta ir stangresnė. Tyrimai rodo, kad kasdienis migdolų vartojimas gali net sumažinti raukšlių atsiradimą.

Širdies apsauga ir figūros palaikymas

Migdoluose gausu mononesočiųjų riebalų, kurie laikomi naudingais širdies ir kraujagyslių sistemai. Jie mažina „blogojo“ cholesterolio (MTL) kiekį ir didina „gerojo“ (DTL) lygį, taip sumažindami širdies ligų riziką. Be to, migdoluose esantis magnis padeda reguliuoti kraujospūdį.

Nepaisant gana didelio kalorijų kiekio, migdolai puikiai tinka norintiems numesti svorio. Riešutuose gausu skaidulų ir baltymų, kurie ilgam suteikia sotumo jausmą, padeda išvengti persivalgymo ir sumažina potraukį nesveikiems užkandžiams.

Migdolai ir sveikata

Stiprūs kaulai ir imunitetas

Migdolai yra puikus kalcio ir magnio šaltinis – šių mineralų reikia stipriems kaulams, o jų trūkumas didina osteoporozės riziką. Be to, vitaminas E ir kiti antioksidantai palaiko imuninę sistemą, padėdami organizmui atsispirti virusams ir bakterijoms.

Nauda smegenims

Migdoluose yra L-karnitino ir riboflavino – medžiagų, kurios gerina atmintį, koncentraciją ir bendrą protinį pajėgumą. Reguliarus jų vartojimas – tai investicija į intelektą ir minčių aiškumą.

Išvada

Migdolai yra ne tik skanus užkandis, bet ir vertingas mitybos elementas, padedantis išsaugoti jaunystę, sveikatą ir gerą savijautą. Įtraukite jų į pusryčius, salotas arba valgykite atskirai – netrukus pajusite teigiamus pokyčius tiek išvaizdoje, tiek savijautoje.

Įspėjimas: ši medžiaga skirta tik edukaciniams tikslams ir nėra medicininė konsultacija. Informacija skirta supažindinti jus su galimais ligų simptomais, priežastimis ir nustatymo metodais, tačiau neturėtų būti naudojama savidiagnostikai ar savigydai. „KAIPKADA.LT” neatsako už diagnozes, nustatytas remiantis svetainės medžiaga. Kilus sveikatos problemų, būtinai kreipkitės į kvalifikuotą gydytoją.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą ir turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Domiuosi sveikatos, sporto ir gyvensenos temomis, kurias nuolat gilinu ir nagrinėju tiek akademiškai, tiek praktiškai. Rašau straipsnius svetainėje KAIPKADA.LT, siekdama skaitytojams pateikti patikimą, moksliškai pagrįstą ir lengvai suprantamą informaciją, kuri padėtų gerinti sveikatą ir kasdienį gyvenimą. Tikiu, kad žinios yra svarbiausia priemonė sveikesniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.