Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Purūs ir sveiki cukinijų blynai – 15–20 minučių virtuvėje ir kalnas gardumynų ant stalo

Cukinijų blynai jums
2 min. skaitymo

Kaip gi vasarą neprisikepti cukinijų blynų? Pateikiu puikų receptą, kuris sužavės skoniu ir paprastumu.

Kodėl verta kepti cukinijų blynus?

Cukinijų blynai – tai visada aktualus patiekalas: ingredientai paprasti, gaminimas greitas, o rezultatas – gardus ir sotus. Vasarą, kai cukinijų netrūksta nei turguje, nei darže, blynai tampa idealiu sprendimu, jei nežinote, kur panaudoti šią daržovę. Vos 15–20 minučių darbo, ir štai – kalnas auksaspalvių blynelių, kurie dings nuo stalo greičiau, nei atvės.

Įdomu, kad blynai egzistuoja nuo seno. Iš pradžių tai buvo tiesiog miltiniai paplotėliai, bet ilgainiui šeimininkės ėmė dėti daržoves – ką turėjo. Cukinijos, vos pasirodžiusios virtuvėse, iš karto atrado savo vietą keptuvėje – jos švelnios, sultingos, lengvo skonio, tinkamos tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Be to, moliūginės daržovės gerina virškinimą, neapsunkina organizmo, o šiek tiek diuretinio poveikio ypač naudingas karštomis dienomis.

Kaip greitai pagaminti cukinijų blynus?

Reikės:

  • Cukinijų
  • Kiaušinių
  • Miltų (keletas šaukštų)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • (Nebūtina) Krapų, česnako, kietojo sūrio

Gaminimas:

  1. Cukinijas sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad išleistų sultis.
  2. Masę gerai nuspauskite – galima rankomis arba per marlę. Tai būtina, kad tešla nebūtų per skysta.
  3. Į cukinijų masę įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, prieskonių pagal skonį. Norint įvairesnio skonio, įmaišykite smulkintų krapų, tarkuoto sūrio ar šiek tiek česnako.
  4. Kepkite šaukštu formuodami blynelius ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kad nepridegtų paviršius ir vidus spėtų iškepti. Po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės – ir blyneliai paruošti.
  5. Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Skanūs cukinijų blynai
Skanūs cukinijų blynai

Kaip patiekti?

Patiekti galima su grietine, natūraliu jogurtu ar net kefyru. Kam patinka – gardu ir su česnakiniu padažu. Valgyti galima karštus, šiltus ar net šaltus – ir iš šaldytuvo jie puikūs.

Šis receptas – tai greitas ir sveikas būdas mėgautis vasaros derliumi be jokio vargo.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.