Kartais norisi ko nors saldaus čia ir dabar, bet stovėti virtuvėje valandą visiškai nėra nei laiko, nei noro. Tokiais atvejais gelbsti itin paprasti receptai, kuriems nereikia nei kepimo, nei sudėtingų ingredientų. Šis varškės desertas – būtent toks. Vos keli produktai, keli judesiai ir po 20 minučių turite naminį skanėstą, kuris puikiai tinka prie arbatos ar kavos.
Šį desertą daugelis prilygina naminiam „eskimo“ tipo varškės sūreliui – švelnus vidus ir traškus šokolado sluoksnis sukuria puikų skonio balansą. Ir svarbiausia – jį pavyksta pagaminti net visiškai nepatyrus virtuvėje.
Ingredientai, kuriuos lengva rasti
Didžiausias šio recepto privalumas – paprastumas. Visi reikalingi produktai dažniausiai jau būna namuose:
- 220 g varškės (tiks bet kokio riebumo, svarbiausia – be rūgštumo)
- 4 šaukštai kondensuoto pieno (galite rinktis paprastą arba virtą)
- 50 g minkšto sviesto
- 100 g šokolado (juodo, pieniško ar balto – pagal skonį)
Kaip paruošti desertą
Pirmiausia varškę, minkštą sviestą ir kondensuotą pieną sudėkite į dubenį arba smulkintuvą. Masę gerai sutrinkite, kol ji taps visiškai vientisa, švelni ir be gumulėlių. Kuo lygesnė konsistencija, tuo malonesnė bus deserto tekstūra.
Ant stalo patieskite maistinę plėvelę. Ant jos dėkite po kelis šaukštus varškės masės ir formuokite nedidelius pailgus gabalėlius – tarsi mini sūrelius. Kiekvieną gabalėlį sandariai suvyniokite, kad išlaikytų formą.
Paruoštus varškės „lazdelius“ dėkite į šaldiklį maždaug 20 minučių. Per tą laiką jie sutvirtės tiek, kad būtų patogu dengti šokoladu, bet dar netaps kieti kaip ledai.
Kol desertas stingsta, ištirpinkite šokoladą. Tai galima padaryti vandens vonelėje arba trumpais intervalais mikrobangų krosnelėje, nuolat pamaišant, kad neperkaistų.
Išimkite varškės gabalėlius iš šaldiklio, nuimkite plėvelę ir kiekvieną atsargiai apvoliokite tirpintame šokolade. Dėkite ant kepimo popieriaus ir palikite kelioms minutėms, kol šokoladas sustings.
Maži patarimai, kurie pagerina rezultatą
Norint sodresnio skonio, į varškės masę galima įmaišyti šaukštą kakavos. Jei norisi įvairovės, šokolado sluoksnį galima pakeisti smulkintais riešutais, kokoso drožlėmis ar spalvotais pabarstukais.
Jei namuose turite silikonines formeles, desertas atrodys dar tvarkingiau, tačiau tai nėra būtina – net ir rankomis suformuoti sūreliai bus gardūs.
Greitas desertas, kuris tikrai pasiteisina
Šis varškės desertas dažnai tampa tikru išsigelbėjimu, kai netikėtai užsuka svečiai arba norisi ko nors saldaus be ilgo ruošimo. Jis ne tik greitai paruošiamas, bet ir leidžia kontroliuoti sudėtį – be jokių nereikalingų priedų ar konservantų.
Vos 20 minučių – ir ant stalo jau laukia naminiai, švelnūs ir traškūs varškės skanėstai, kurie puikiai dera su karšta arbata ar kava.


