8 maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu


8 maisto produktai kuriu nereiketu valgyti tusciu skrandziu

Galvodami, ką gaminti pusryčiams, turėtumėte žinoti, kokius produktus turėtumėte valgyti, kai esate alkani, ir kokių produktų nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu, kad nepakenktumėte savo sveikatai.

Svorio metimo ekspertė ir mitybos specialistė įvardijo maisto produktus, kurių nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu.

Maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu

Juoda kava

Daugeliui žmonių kava neabejotinai yra rytinis ritualas. Su juo gauname gyvybingumo ir rūgštingumo porciją. Patekusios į skrandį, šios rūgštys skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, o jose esanti druskos rūgštis sustiprina kavos rūgščių poveikį. Šie procesai labai padidina gastrito, opų ir kitų virškinamojo trakto problemų riziką.

Ką daryti: tai paprasta – gerkite kavą su pusryčiais. Įdėkite skrebučių, o dar geriau – subalansuotų pusryčių.

kava

Šviežiai spaustos vaisių sultys

Stiklinėje šviežių vaisių sulčių nėra vaisių skaidulų, kaip mano daugelis žmonių. Liko tik fruktozė. Taigi su stikline sulčių gaunate didžiulę cukraus dozę. Nors šis cukrus dėl insulino šuolio kraujyje suteikia jums viliojančio žvalumo, kartu su juo apkraunama ir kasa.

Ką daryti: vartokite sultis kaip desertą dienos metu, o ne kaip pusryčius.

Saldūs vaisiai

Saldintuose vaisiuose yra tiek pat cukraus, kiek ir šviežiuose vaisiuose. Kartu su bananu ar persiku gaunate insulino dozę, kuri pagerina nuotaiką ir suteikia trumpalaikio žvalumo. Tačiau kenčia ir kasa.

Ką daryti: vaisius geriau valgyti po pagrindinio valgio, po 15-20 minučių, kai skaidulinės medžiagos ir sudėtiniai angliavandeniai jau yra “suveikę”. Taip išvengiama insulino šuolio ir cukraus virtimo riebalais.

Saldumynai

Ar yra rytinių saldumynų mėgėjų? Žinoma, malonu prie kavos suvalgyti pyragėlį ar du. Išnyksta alkio jausmas ir pasijuntate geriau. Bet ar tai saugu?

Juk kartu su paprastaisiais cukrais kasai tenka labai didelis krūvis. Įsivaizduokite, kad “duodate” šį krovinį po ilgos miego pertraukos. Taigi gaminama daug insulino, todėl susidaro hiperglikemija, kuri ilgainiui gali sukelti diabetą.

Ką daryti: desertą valgykite po pagrindinio patiekalo ir saikingai.

Gazuoti gėrimai

Net jei šiame gazuotame vandenyje nėra cukraus, burbuliukai skatina druskos rūgšties gamybą ir didina pilvo pūtimą. Tai sutrikdo virškinamojo trakto motoriką, o tai neigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą visą dieną.

Ką daryti: net ir gydomąjį mineralinį vandenį reikia gerti tik gydytojo nurodymu.

0 proc. riebumo pieno produktai

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad 0 % riebalų turintys pieno produktai neturi kalorijų ir yra sveikesni. Tai netiesa! Pieno produktuose trūksta riebalų, o tai trukdo pasisavinti kalcį ir vitaminą D, kurių šiuose produktuose gausu.

Todėl nerekomenduojame vartoti nugriebto pieno produktų. Be to, riebalai neutralizuotų rūgštis, esančias, pavyzdžiui, jogurte ar kituose fermentuotuose pieno produktuose. Be riebalų padidėja rūgštingumas, o tai neigiamai veikia skrandį ir kasą.

Ką daryti: Rinkitės ne riebesnius kaip 15 % pieno produktus.

Konservuoti maisto produktai ir rūkyta mėsa

Visi tie skanūs dalykai, kurie tiesiog vilioja į parduotuves. Tačiau druskos, prieskonių ir konservantų gausa dirgina skrandžio sieneles ir gali sukelti alerginę reakciją, todėl rekomenduoju šių produktų iš viso neįtraukti į savo racioną. Be to, juose dažnai būna per daug padažo, kuris kaupia kalorijas, virstančias riebalais ir celiulitu.

Ką daryti: Jei jų trokštate, valgykite tik nedideliais kiekiais ir ne tuščiu skrandžiu.

Svogūnai ir česnakai

Svogūnai ir česnakai yra saugūs ir sveiki. Tačiau dėl didelio eterinių aliejų (įskaitant aliciną) kiekio jų geriau nevalgyti tuščiu skrandžiu.

Ką daryti: Svogūnus ir česnakus dėkite kaip prieskonius į salotas ir pagrindinius patiekalus arba sumaišykite su kitais maisto produktais.

Išeiti iš AMP versijos