Maistas / Gėrimai

Trys labiausiai žarnynui kenksmingi maisto produktai

„Helios“ klinikos Vokietijoje gydytojas Thomas Frielingas pabrėžia, kad norint, jog žarnynas būtų sveikas, daugiausia reikėtų valgyti augalinį maistą, kuriame yra daug skaidulinių medžiagų (tai specialios augalų ląstelių sudedamosios dalys).

3 maisto produktai, kurie kenkia žarnynui

saldumynai

Šių trijų maisto produktų reikėtų vengti:

Cukrus

Dėl saldumynų sparčiai dauginasi bakterijos, padedančios skaidyti paprastąjį cukrų. Tai neleidžia daugintis kitoms bakterijoms, kurios skaido sudėtingesnius cukrus.

Dešros (rūkytos, sūdytos, stipriai virtos)

Tai kancerogenai. Todėl geriau nevalgyti daugiau kaip 500 g raudonos mėsos per savaitę.

Nesveiki riebalai

Jų yra majoneze, margarine ir kiaulės taukuose.

Naudingais laikomi tokie virškinamojo trakto maisto produktai kaip žirniai, pupelės, lęšiai, avinžirniai, špinatai, gūžiniai kopūstai, morkos, žuvis, bananai, trinti vaisiai, juoda duona ir bulvės.


Taip pat skaitykite:

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Prenumeruokite naujienas Google News platformoje

Mindaugas Bružas

KAIPKADA.LT straipsnių ir naujienų autorius el. p. redakcija@kaipkada.lt tel. +370 695 72614

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: