Šaldiklis – tikras išsigelbėjimas išsaugant įvairų maistą. Tai taikoma ne tik mėsai, žuviai ar pusgaminiams, bet ir vaisiams, įskaitant citrusinius vaisius.
Mandarinams reikalingas tam tikras laikymas. Užtenka tiesiog įdėti į šaldytuvą. Jame turėtų būti 2–6 laipsnių šiluma ir oro drėgnumas iki 80%.
Jei temperatūra nukrenta žemiau 2 laipsnių, ant mandarino odelės pradės atsirasti taškelių ir dėmių, o tada vaisiai pradės gesti. O jei procesas prasidėjo, tada nelieka nieko kito, kaip vaisius valgyti arba šaldyti.
KAIP UŽŠALDYTI?
Geriausia iš karto padalinti į gabaliukus, valandai padėti į šaldiklio lentyną, o tada sudėti į maišelį ar indą. Po atšildymo nuvalyti citrusinius vaisius nebus taip paprasta.
Vaisių gabaliukai šaldiklyje išsilaikys iki 6 mėnesių. Akivaizdu, kad atšildytų mandarinų skonis nebus toks, kaip šviežių, tad juos panaudosite kompotui, želė ar ledų gaminiams.