Ar keturių dienų darbo savaitė padidina darbuotojų produktyvumą?


4 dienu darbo savaite

Kai kurios įmonės jau įvedė trumpesnę darbo savaitę. Tačiau ar šis formatas iš tiesų turi teigiamą poveikį darbo eigai? Atsakymą rasite šiame straipsnyje.

4 dienų darbo savaitė

4 darbo dienos per savaite

Naujojoje Zelandijoje ir Islandijoje atlikti tyrimai parodė, kad, sutrumpinus darbo savaitę, darbuotojai dirba produktyviau, patiria mažiau streso ir geriau suderina darbą ir asmeninį gyvenimą. Be to, 2019 m. atliktas tyrimas parodė, kad “Microsoft” darbuotojų efektyvumas padidėjo 40 proc., žmonės rečiau vėluodavo, taip pat sumažėjo energijos suvartojimas.

Kartu, atliekant pakeitimus, reikia nepamiršti ir apribojimų. Pavyzdžiui, “Microsoft” paprašė savo darbuotojų susitikimus rengti ne ilgiau kaip pusvalandį, o kai kurios įmonės skyrė lėšų triukšmą slopinančioms ausinėms ir šviesos indikatoriams “Netrukdyti” įsigyti.

Taip pat kyla klausimų, ar tokiu atveju bus mažinamas darbo užmokestis ir ką daryti tiems, kurie turi dirbti 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę (pvz., gydytojams). Todėl, autoriaus nuomone, šiuo metu geriausia išeitis yra užtikrinti, kad žmonės galėtų dirbti tiek valandų, kiek reikia.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos