Pipirai yra bene labiausiai paplitęs prieskonis pasaulyje, tačiau jų yra keletas rūšių – baltųjų, juodųjų, žaliųjų ir rausvųjų pipirų. Jums gali būti įdomu sužinoti, kad visi šie pipirai skinami iš to paties Piper nigrum augalo ir skiriasi tik savo branda bei apdorojimo būdu.
Baltieji pipirai
Šią rūšį atpažinsite iš švelnaus skonio, kuris derinamas su gana aštriu aromatu. Baltieji pipirai tinka kalakutienai, triušienai ar vištienai.
Juodieji pipirai
Jei norite išties skanaus patiekalo, kepdami mėsą naudokite juoduosius pipirus.
Žalieji pipirai
Šis prieskonis mėsos skoniui gali suteikti gaivumo ir tam tikro aštrumo, todėl sumalę žaliąjį pipirą pabarstykite jo ant jautienos ar kiaulienos.
Rausvieji pipirai
Į patiekalą įbėrus rausvųjų pipirų grūdelių išryškės lengvas rūgštumas ir pušų aromatas.
Šis prieskonis (žirnelių pavidalo) geriausiai tinka prie veršienos, triušienos ir jautienos, taip pat puikiai tinka paukštienai. Maltus rausvuosius pipirus naudokite kepdami kepsnius.