Ar prisimenate tikrąjį žagarėlių skonį? Ankščiau, mūsų močiutės ar mamos iškepdavo tokių skanių žagarėlių, kad jų tuoj pat nelikdavo nė kvapo. Nusprendėme pasidalinti būtent senuoju žagarėlių receptu.
Žagarėliai – vaisai kaip seniau…
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai;
- Žiupsnelis druskos;
- Žiupsnelis cukraus;
- 100 g naminės grietinės (35 %);
- 30 g degtinės (iš recepto jos nepavyks išimti);
- 270-330 g miltų;
- 500 g kepimo aliejaus;
- 100g cukraus pudros.
Paruošimas:
- Sumaišykite kiaušinius su grietine, cukrumi ir druska, supilkite degtinę ir užminkykite paprastą tešlą.
- Ji turi būti ne per minkšta, bet ir ne per standi.
- Palikite ją 30 minučių pastovėti šaltai ir tada plonai iškočiokite. Atminkite, kad šiek tiek miltų galite įdėti, tačiau pagal poreikį – stebėkite tešlos konsistenciją!
- Tešlą supjaustykite rombeliais, viduryje padarykite įpjovą, per kurią perverkite vieną kampą.
- Kepkite aliejuje. Aliejaus temperatūra turi būti ne per aukšta. Iškepusius žagarėlius padėkite ant popieriau, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
- Paruoštus gaminius gausiai apibarstykite cukraus pudra!
- Jei grietinė ne tokia riebi, į tešlą galima įdėti šiek tiek sviesto – 25-30 g.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi