Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Be galo skanūs ir traškūs žagarėliai: receptas iš vaikystės

1 min. skaitymo

Ar prisimenate tikrąjį žagarėlių skonį? Ankščiau, mūsų močiutės ar mamos iškepdavo tokių skanių žagarėlių, kad jų tuoj pat nelikdavo nė kvapo. Nusprendėme pasidalinti būtent senuoju žagarėlių receptu.

Žagarėliai – vaisai kaip seniau…

Žagarėliai lyg iš vaikystės

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Žiupsnelis cukraus;
  • 100 g naminės grietinės (35 %);
  • 30 g degtinės (iš recepto jos nepavyks išimti);
  • 270-330 g miltų;
  • 500 g kepimo aliejaus;
  • 100g cukraus pudros.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite kiaušinius su grietine, cukrumi ir druska, supilkite degtinę ir užminkykite paprastą tešlą.
  2. Ji turi būti ne per minkšta, bet ir ne per standi.
  3. Palikite ją 30 minučių pastovėti šaltai ir tada plonai iškočiokite. Atminkite, kad šiek tiek miltų galite įdėti, tačiau pagal poreikį – stebėkite tešlos konsistenciją!
  4. Tešlą supjaustykite rombeliais, viduryje padarykite įpjovą, per kurią perverkite vieną kampą.
  5. Kepkite aliejuje. Aliejaus temperatūra turi būti ne per aukšta. Iškepusius žagarėlius padėkite ant popieriau, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
  6. Paruoštus gaminius gausiai apibarstykite cukraus pudra!
  7. Jei grietinė ne tokia riebi, į tešlą galima įdėti šiek tiek sviesto – 25-30 g.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus