Paruošti skanią bulvių košę nėra taip paprasta, kaip atrodo iš pradžių. Virtuvės šefai pasidalijo patarimais, kaip pasigaminti nuostabią bulvių košę.
Bulvių košės gaminimo taisyklės ir niuansai
- Norint pasigaminti puikią bulvių košę, nereikia naudoti “senų” bulvių. Senos bulvės suteikia bulvėms saldoką skonį.
- Druskos ir pipirų (jei reikia) reikėtų dėti virimo metu, o ne jau sutrynus bulves.
- Išvirus bulvėms, nenusunkite viso vandens. Reikėtų palikti 1/3 jo, kad bulvių košė būtų skanesnė.
- Niekada nenaudokite maišytuvo ar elektrinio trintuvo. Naudokite tik rankinį trintuvą. Pasirodo, elektriniai trintuvai ir maišytuvai sugadins košę ir ji taps lipni.
- Pienas ir sviestas yra du ingredientai, kurių galima ir reikia dėti į bulvių košę. Jokios grietinėlės, aliejaus, kiaušinių ar grietinės – dėl jų patiekalas tampa sunkesnis.
- Kad bulvės įgautų nuostabų aromatą, virimo metu į jas galite įdėti šviežio čiobrelio šakelę. Tačiau tai neprivaloma.
Netikėtas aromatingas ingredientas
Kad bulvių košė būtų aromatingesnė ir skanesnė, virtuvės šefai rekomenduoja įdėti kepto česnako.
Iškepti česnaką nėra sudėtinga. Tereikia česnako galvutę suvynioti į foliją ir pašauti į orkaitę.
Tada tereikia išspausti iškepusį česnaką į bulves ir sutrinti jas trintuvu, pagal skonį įpilant šilto pieno ir sviesto.