Paprastai riebus maistas siejamas su neigiamomis pasekmėmis sveikatai, su viršsvoriu, cholesterolio kiekiu ir kitomis bėdomis. Tačiau yra maisto produktų, kuriuose yra riebalų, be kurių sunku įsivaizduoti normalią širdies ir kraujagyslių veiklą.
Kanados mokslininkai iš McMasterio universiteto nustatė, kad yra trys grupės maisto produktų, kurie skatina širdies ir kraujagyslių sveikatą. Išvados padarytos atlikus tyrimą, kurio metu buvo išnagrinėti 245 tūkst. žmonių sveikatos duomenys. Tai buvo žmonės iš 80 šalių, turintys skirtingas pajamas.
Dėl to mokslininkai padarė išvadą, kad į mitybą reikėtų įtraukti tris maisto produktų grupes, norint palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Vartojant saikingai, sumažėja patologijų išsivystymo rizika.
Visi žino, kad į sveiką mitybą įeina šviežios daržovės ir vaisiai, taip pat neskaldyti grūdai. Tačiau, be jų, svarbu reguliariai vartoti:
- žuvies;
- šviežios mėsos;
- riebių pieno produktų.
Vartojami reguliariai ir saikingai, jie yra naudingi sveikatai.