Jei turite problemų su širdimi ir kraujagyslėmis, į savo mitybos racioną turėtumėte įtraukti riebią žuvį. Šį produktą galite valgyti iki dviejų kartų per savaitę. Esmė ta, kad žuvyje yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina širdies ir kraujagyslių problemų riziką.
Todėl į savo valgiaraštį turėtumėte įtraukti upėtakių, silkių, sardinių, skumbrių. Taip pat naudinga lašiša.
Svarbu atkreipti dėmesį, kad ruošdami žuvies patiekalus turėtumėte vengti aliejaus ar riebalų, kad nedidintumėte sočiųjų riebalų kiekio, kurie gali tik pakenkti jūsų sveikatai.
Specialistai priduria, kad sūrus maistas draudžiamas sergant lėtinėmis kraujagyslių ligomis. Mat sūriame maiste yra daug natrio, kuris organizme sulaiko skysčius, sukelia kraujospūdžio problemų ir provokuoja edemą.