Žiemą reikia padėti organizmui prisitaikyti prie trumpesnio šviesaus paros meto ir žemos temperatūros. Organizmui galime šiek tiek padėti. Pasak ekspertų, turėtumėte valgyti daugiau baltymų ir vitaminų turinčio maisto, pavyzdžiui ėrienos, nes ji yra puikus baltymų ir sveikų riebalų šaltinis. Mėsą geriau kepti arba troškinti.
Ne be reikalo į valgiaraštį įtraukite nedidelį kiekį lašinių. Jame yra naudingų elementų, kurie apsaugo kvėpavimo takus nuo infekcijų. Per dieną nereikėtų suvalgyti daugiau kaip 20 g šio produkto.
Specialistai taip pat rekomenduoja atkreipti dėmesį į ghi, kuriame gausu vitaminų A ir E.
Žiemos mėnesiais į savo racioną patartina įtraukti kaulų sultinių, kurie gerai pasisavinami ir kuriuose gausu kolageno bei mineralinių medžiagų.
Nepamirškite vaisių ir daržovių. Vaisiai, kuriuose gausu vitamino C, pavyzdžiui, mandarinai, citrinos ar paprikos, žiemą bus ypač naudingi.