Vasara – šviežių vaisių ir uogų sezonas, o tai reiškia, kad atėjo laikas gaminti naminę uogienę! Tačiau kartais pasitaiko, kad uogienė tampa skysta, ne tokia, kokios norėtumėte. Nenusiminkite! Yra keli paprasti būdai, kaip sutirštinti uogienę nesugadinant jos skonio.
Manų kruopos
Į uogienę verdant įberkite 1-2 valgomuosius šaukštus manų kruopų. Išmaišykite iki vientisos masės ir virkite dar kelias minutes. Manų kruopos sugers skysčio perteklių ir uogienė taps tirštesnė. Šis būdas neturi įtakos uogienės skoniui ir spalvai.
Miltai
Persijoti miltai – dar vienas paprastas būdas sutirštinti uogienę. Į 250 g uogienės virdami ant silpnos ugnies įberkite 20 g miltų. Kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite dar kelias minutes, tada išjunkite ugnį.
Želatina
Tai populiariausias būdas sutirštinti uogienę. Išmirkykite 1 arbatinį šaukštelį želatinos šaltame vandenyje (apie 2 valgomuosius šaukštus). Kai želatina išbrinks, ištirpinkite ją vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną supilkite į karštą, bet ne verdančią uogienę ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite uogienę atvėsti kambario temperatūroje, tada laikykite šaldytuve.