Įvairiems kepiniams dažnai naudojamas sviestas arba pigesnis variantas – margarinas. Tačiau šie riebalai tikrai skiriasi savo savybėmis.
KUO JIE SKIRIASI?
Sviestą sudaro natūralūs gyvuliniai riebalai, gaunami iš grietinėlės, atskirtos nuo pieno. Margarinas gaminamas iš augalinės kilmės riebalų.
Tačiau, remdamiesi įgyta patirtimi, kulinarai rekomenduoja ruošiant mieles ar sluoksniuotą tešlą pirmenybę teikti margarinui. Sviesto pakeitimas margarinu bus naudingesnis, nes margarinas “neištempia” taip stipriai tešlos ir skonis kepiniai būna skanesni.
Tačiau pyragams ar sausainiams, pagamintiems iš trapios tešlos, kaip tik tinka riebus sviestas, kuris kepiniams suteiks trapią ir subtilią struktūrą. Taip bus daug skaniau.
Tačiau niekada nekeiskite sviesto margarinu įvairiems kremams, pyragams ir pyragų glajams. Dėl to patiekalas praras ne tik skonį, bet ir aromatą bei patrauklumą. Todėl kremui gaminti pirkite aukščiausios kokybės ir brangiausią sviestą.