Tikrą sūrį lengva atskirti nuo padirbto, jei žinai kelis kriterijus. Kokie tai kriterijai? Apie tai šiame straipsnyje.
Iš ko gaminamas sūris?
Sūris gaminamas iš karvių, avių, ožkų ir kt. pieno. Kiekviena sūrio rūšis skiriasi ne tik pieno rūšimi, bet ir perdirbimo būdu, taip pat naudojamais fermentais, bakterijomis ar pelėsiu.
Sūrio skonis ir konsistencija priklauso nuo pieno, brandinimo laiko ir net nuo regiono, kuriame jis gaminamas. Pagrindinės sūrio sudedamosios dalys:
- pienas;
- druska;
- šliužo fermentas;
- bakterijos.
Kaip atskirti natūralų sūrį nuo sūrio gaminio?
Kai kurios natūralaus sūrio rūšys gali būti gana brangios, nes 1 kilogramui sūrio pagaminti sunaudojama apie 10 litrų pieno. Todėl prekybos centruose galite rasti pigesnių sūrio gaminių.
Daugeliui kyla klausimas, kaip atskirti natūralų sūrį nuo įvairiausių sūrio gaminių. Laikykitės šių taisyklių:
- pažiūrėkite į kainą;
- natūralus sūris kainuos brangiau nei sūrio gaminys.
Perskaityti etiketę
Visada atidžiai perskaitykite etiketes ant pakuotės. Jei ant jo matote užrašą „sūrio gaminys“, vadinasi, tai nėra tikras sūris.
Ištirkite ingredientus
Tikras sūris visada turi paprastą ir trumpą ingredientų sąrašą. Sūrio gaminiuose yra emulsiklių, konservantų, augalinio aliejaus, cukraus ir kitų nepageidaujamų priedų.
Patikrinkite, ar ingredientuose nėra pieno riebalų pakaitalų
Jie naudojami tik sūrio ir įvairių sūrio gaminių analogams.