Apelsinas yra sveikas ir populiarus citrusinis vaisius. Jame gausu vitamino C, kuris padeda apsaugoti imuninę sistemą. Tačiau prieš mėgaudamiesi šiuo gardžiu vaisiumi, turite jį nulupti. Ši užduotis ne visada lengva. Apelsinas yra sultingas, todėl jo sultys lupant gali lengvai patekti ant drabužių, veido ir kitų jus supančių paviršių.
Kaip greitai nulupti apelsiną?
Apelsiną galite greitai nulupti toliau nurodytais būdais:
- Padarykite keturis pjūvius išilgai žievelės ir ją atskirkite.
- Perpjaukite citrusinio vaisiaus žievelę per vidurį. Šaukštu stumdykite ją sukamaisiais judesiais, kol ji bus visiškai pašalinta.
- Viršutinį ir apatinį vaisių galus supjaustykite griežinėliais. Padarykite vertikalius pjūvius aplink apelsiną (iš viršaus į apačią) ir nulupkite žievelę.
- Taikant šį metodą reikia atsikratyti apelsino viršaus ir šioje vietoje padaryti pjūvį. Tada žievelę supjaustykite ratu, kaip spiralę.
- Pašalinkite apelsino viršų. Tada į skylutę įkiškite pirštą. Kita ranka prilaikykite vaisių ir palaipsniui stumkite jį į vidų. Kai pirštas prasiskverbs pro žievelę, galėsite ją nuplėšti.