Jei proceso metu nesilaikysite tam tikrų taisyklių, koldūnai sulips, tešla prakiurs, o įdaras atsidurs vandenyje.
Ką reikia žinoti?
Nesvarbu, ar gaminate šaldytus, ar šviežius koldūnus. Nepriklausomai nuo įdaro, jie gaminami vienodai.
Vienintelis svarbus dalykas – laikytis vandens proporcijų.
Ką įpilti į vandenį?
Kad koldūnai nesuliptų, į vandenį įberkite druskos, net jei verdate saldžius koldūnus.
Koldūnų su daržovių ar grybų įdarais į 1 litrą vandens įberkite 0,5-1 arbatinį šaukštelį druskos.
Saldiems koldūnams užtenka vieno žiupsnelio. Kitų prieskonių ir priedų dedama pagal skonį.
1-2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus apsaugos koldūnus nuo prilipimo.
Kiek laiko virti?
Jei gaminate ant viryklės, paimkite didelį puodą ir įpilkite tiek vandens, kad visiškai apsemtų koldūnus.
Kai vanduo užvirs, sudėkite koldūnus į puodą ir maišykite viso virimo metu.
Kai koldūnai išplaukia į paviršių, juos reikia virti dar 3-5 minutes. Tačiau turėtumėte atsižvelgti į tešlos kokybę ir storį.
Paruošti koldūnai būna minkšti ir šiek tiek skaidrūs.