Duona yra populiarus produktas kiekvienuose namuose, tačiau ji turi savybę greitai pelyti. Jos galiojimo laikas trumpas – nuo 3 iki daugiausia 7 dienų kambario temperatūroje.
Tačiau tinkamai laikydami duoną galite išvengti pelėsio ir prailginti jos galiojimo laiką. Kai kurie žmonės duoną deda į šaldiklį, tačiau ne visiems patinka laukti, kol ji pasieks kambario temperatūrą.
Kaip ilgai išlaikyti duoną šviežią?
Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, turėtumėte ją laikyti šaldytuve, o pakuotėje išpjauti skylutes. Šį būdą galima taikyti iš kepyklos parsineštam duonos kepaliukui, juolab kad jame nėra tiek konservantų, kiek parduotuvėje pirktoje duonoje.
Skylės svarbios tam, kad į kepalą nepatektų drėgmė, kuri gali kondensuotis. Padarykite nedideles skylutes, kad duona neišdžiūtų. Šią duoną šaldytuve galima laikyti apie 15 dienų.
Šis duonos laikymo būdas naudingas, nes žema oro temperatūra ir sumažinta drėgmė lėtina pelėsio vystymąsi.
Jei nenorite laikyti duonos šaldytuve, laikykite ją sandariame inde duoninėje. Taip pat galite ją suvynioti į plastikinį maišelį, kelis sluoksnius pergamentinio popieriaus, foliją ar maistinę plėvelę.