Blyneliai su razinomis – paprastas, greitai paruošiamas ir skanus patiekalas, kurį mėgsta beveik visi. O kaip džiaugsis jūsų vaikai, jie ypač įvertins šį skanėstą!
Atkreipkite dėmesį į šį receptą ir pradžiuginkite savo šeimą bei draugus gardžiausiais razinų blynais. Ingredientai labai paprasti, o jiems paruošti prireiks labai nedaug laiko. Be to šie blynai puikiai tiks Užgavėnėms.
Blynų su razinomis receptas
Ingredientai:
- Miltai – viena stiklinė;
- kepimo sodos – vienas arbatinis šaukštelis;
- valgomosios druskos – įberti pagal skonį;
- kefyro – apie pusę litro;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- razinų – apie 100 g;
- saulėgrąžų aliejaus – tiek, kiek reikia kepimui;
- cukraus – apie 3-5 valgomuosius šaukštus.
Paruošimas:
- Pradėkite nuo razinų, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite 15-20 minučių išbrinkti, tada nusausinkite.
- Į pakankamai gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir plaktuvu suplakite juos iki putų. Tada į suplaktus kiaušinius įberkite druskos, sodos ir, žinoma, cukraus.
- Mišinį sumaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite.
- Jei neturite kefyro, galite naudoti rūgpienį arba šiek tiek raugintą pieną. Išsijokite miltus. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite juos į mišinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla jau paruošta, tad pradėkime kepti.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite, tada šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite blynelius į keptuvę. Iš vienos pusės tešlą apibarstykite razinomis.
- Vienai pusei apkepus, apverskite ją ir kepkite iš kitos pusės, kol ji taps auksinės spalvos.
- Jei kepdami įpylėte daug aliejaus, iškeptus blynus galite padėti ant popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite blynus karštus arba šiek tiek atvėsusius.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi