Daugelis žmonių mėgsta beržų sulą, tačiau ne daugelis žino, kad iš jos galima paruošti girą. Yra daug variantų – medaus, duonos, miežių, kavos pupelių, apelsinų, džiovintų vaisių gira. Gėrimo paruošimas nereikalauja specialių žinių ir ingredientų.
Medaus gira iš beržų sulos
Medus suteiks gėrimui saldumo. Tai daug sveikiau nei gira su pridėtu cukrumi.
Ingredientai:
- beržų sula – 10 l;
- skystas medus – 40 ml;
- šviežios mielės – 50 g;
- citrina – 3 vnt .;
- razinos – 4 vnt.
Pirmiausia sultis nukoškite į didelį indą, pavyzdžiui, emaliuotą puodą. Ten pilamos citrinos sultys, mielės, medus ir razinos.
Sudedamosios dalys sumaišomos, indas uždengiamas dangteliu arba marle ir paliekamas 3-4 dienoms.
Tada belieka tik filtruoti ir supilti gėrimą į skardines ar butelius.
Kavos skonio gira iš beržų sulos
Tonizuoja, numalšina troškulį ir puikiai pakeičia parduotuvėje pirktą girą. Gėrimas gali būti patiekiamas prieš įprastą vakarienę ar tiesiog prie šašlykų.
Ingredientai:
- beržų sula – 2,5 l;
- skrudintos kavos pupelės – 50 g;
- ruginė duona – 3 riekelės;
- cukrus – 100 g;
- razinos – 50 g.
Orkaitėje skrudintos pupelės, cukrus, razinos (neplautos) ir džiūvėsėliai supilami į trijų litrų stiklainį.
Sudedamosios dalys užpilamos beržų sula, tada sumaišomos.
Ant stiklainio kaklo užmaunama pirštinė, kurioje adata padaroma maža skylutė. Tada padėkite į šiltą vietą.
Kai prasideda fermentacija, pirštinė išsipučia. Galite perkošti gėrimą, kai fermentacija bus baigta. Po filtravimo gira išpilstoma į skardines (butelius), o po to dedama į šaldytuvą.