Kaip teisingai supjaustyti arbūzą: greitas, patogus ir tvarkingas būdas


Kaip tinkamai supjaustyti arbūzą

Populiariausias arbūzo pjaustymo būdas – pjaustyti uogą pusmėnulio formos griežinėliais. Tačiau šis būdas vargu ar yra patogus ir saugus. Kartais žievė būna per stora ir kieta: peilis gali nuslysti.

Be to, valgant pjaustytą arbūzą dažnai kyla problemų. Pavyzdžiui, galima susitepti. Tačiau yra toks arbūzo pjaustymo būdas, kuris išsprendžia visas problemas.

Tinkamas arbūzo pjaustymo būdas

Pirmiausia perpjaukite arbūzą į dvi lygias dalis. Kiekvieną pusę padėkite ant švarios lentelės minkštimu žemyn. Abu “pusrutulius” reikia nulupti tiesiog nupjaunant juos peiliu, panašiai kaip obuolio žievelę.

Arbūzo puselės bus gerai sutvirtintos. Nereikia nieko laikyti. Todėl rizika, kad peilis nuslys, bus minimali.

Nulupus arbūzą, jis turi būti raudonas: neturi likti baltų dalių. Nuluptas uogų puseles reikia perpjauti išilgai ir skersai, o tada perkelti į gilų indą.

Štai ir viskas. Imkite po pailgą gabaliuką arbūzo ir mėgaukitės.

Išeiti iš AMP versijos