Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip teisingai užšaldyti grybus: paprasti patarimai

1 min. skaitymo

Grybų šaldymas, skirtingai nei daržovės ir vaisiai, turi savo ypatybes. Išsiaiškinkime, kaip juos teisingai užšaldyti.

Kaip teisingai užšaldyti grybus?

Visų pirma, verta paminėti, kad grybai turėtų būti imami švieži, jauni ir tankūs. Prieš užšaldant jie nuvalomi nuo nešvarumų ir šiukšlių, kai kurioms rūšims pašalinama oda (pavyzdžiui, vėdrynai). Tada grybai kelis kartus nuplaunami šaltu vandeniu.

 

Grybų ilgai mirkyti nereikėtų, nes kempinių grybų kepurėlės greitai sugeria vandenį, kuris vėliau šaldiklyje virs ledu.

Švarūs švieži grybai, sveiki arba perpjauti per pusę, dedami į šaldiklį ant lygaus paviršiaus ir užšaldomi. Šaldyti grybai supakuojami į šaldymo maišelius.

Be to, užšaldyti galite virtus (virtus apie 5 min.), troškintus ar keptus grybus. Šis pasirinkimas tinka grybams, kurie turi „neprekinę“ išvaizdą.

Šaldytus grybus žiemai galima laikyti -18 °C temperatūroje iki metų. Atitirpinę grybus, nedelsdami sunaudokite juos ir jokiu būdu nepalikite vėlesniam sunaudojimui šaldytuve. Grybai turėtų būti atšildyti palaipsniui, perkeliant iš šaldiklio į šaldytuvą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus