Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl prancūzai kruasanus mirko į kavą ir tada valgo? Tradicijos ar išsidirbinėjimas?

1 min. skaitymo
Kruasanas su kava DI nuotr.

Šios šalies gyventojai kruasaną visada pamerkia į kavą. Kai kuriems žmonėms tai atrodo keista, tačiau patiems prancūzams kruasanų mirkymas kavoje tapo savotiška nacionaline tradicija.

Ekspertai paaiškino, kad prancūzai kruasanus, bandeles ir bagetes mirko gėrime, nes šie desertai jiems atrodo pernelyg sausi. Be to, kai kurių prancūziškų kepinių pluta gali būti kieta. Ne visiems patinka jos traškumas – ir į pagalbą ateina karšti gėrimai. Jiems netrukdo net tai, kad puodelyje lieka trupinių.

Tarp kitko daugelis lietuvių vis dar turi įprotį sausainius, vaflius ir krekerius mirkyti arbatoje, piene ar kavoje. Kartais tai tiesiog skanu, paaiškinimo tam nėra.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus