Varškėje arba varškės sūryje gausu kalcio, baltymų, vitaminų ir amino rūgščių. Norint gauti maksimalią naudą iš šių produktų, reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių.
Varškės vartojimas
Kartu su pienu ir vištų kiaušiniais varškė arba varškės sūris gali tapti sunkiai pasisavinamas organizmui – tokį baltymų kiekį organizmas pasisavina sunkiai. Saldi varškės masė ar sūris, pabarstytas cukrumi, taip pat nėra labai naudinga sveikatai, nes cukrus gali sutrikdyti kalcio pasisavinimą.
Sūrio derinimas su mėsa ar žuvimi gali sukelti didelį patiekalo kaloringumą ir „nepatogumų“ virškinimo trakte. Kava ir arbata nesiderina su varške, nes juose yra medžiagų, kurios trukdo pasisavinti kalcį ir kitus naudingus elementus.
Gydytojai rekomenduoja varškę ar varškės sūrį valgyti prieš pietus, nes rauginto pieno produktai skatina insulino sintezę, didina alkio jausmą, o insulino receptoriai ryte yra mažiau jautrūs nei kitu paros metu.