Kotletų gaminimas yra paprastas procesas. Paprastai su šia užduotimi gali susidoroti kiekvienas. Tereikia prisiminti paprastas taisykles. Kartu kiekvienas virėjas turi savo paslaptį, kaip pagaminti skanius ir purius kotletus.
Dažniausiai kalbama apie papildomus ingredientus, kurie padeda patiekalui geriau atsiskleisti. Pavyzdžiui, kai kurie žmonės į maltą mėsą mieliau deda cukraus.
Pradedantiesiems kulinarams šis būdas gali pasirodyti keistas. Tačiau iš tiesų cukrus padeda subalansuoti patiekalo skonį. Ši gudrybė naudinga, jei malta mėsa yra pernelyg sūri arba rūgšti.
Šis patarimas taip pat padeda išgauti apetitą keliančią traškią plutelę. Tačiau svarbu nepersistengti su cukrumi. Vienam kilogramui mėsos turėtumėte naudoti ne daugiau kaip vieną valgomąjį šaukštą šio produkto.
Kad poveikis būtų didesnis, į maltą mėsą galite įpilti šiek tiek verdančio vandens.