Patyrę ekspertai papasakojo, kokias klaidas dažniausiai daro žmonės naudodami peilius savo virtuvėje. Kaip prižiūrėti ir rūpintis peiliais virtuvėje?
Netinkamas laikymas
Laikydami peilius perpildytame stalčiuje, kur jie liečiasi su kitais metaliniais daiktais, galite juos sugadinti. Nuolatinė trintis į kitus daiktus ne tik nutrina ašmenis, bet ir sukelia įskilimus išilgai pjovimo briaunos. Norint išsaugoti peilių vientisumą, geriausia įsigyti specialų stovą.
Kieti paviršiai
Nors medinės ar plastikinės pjaustymo lentelės gali atrodyti nekenksmingos, kieti stikliniai ar keraminiai paviršiai gali dar labiau pakenkti jūsų peiliams. Tokie paviršiai pagreitina peilių dilimo procesą, todėl svarbu vengti juos naudoti ir rinktis minkštesnius variantus.
Indaplovė
Daugelis žmonių, norėdami sutaupyti laiko ir pastangų, peilius mieliau deda į indaplovę. Tačiau ilgainiui ši tinginystė gali brangiai kainuoti.
Nesant tinkamo džiovinimo mechanizmo, peiliai indaplovėje lieka drėgni. Ilgalaikis drėgmės poveikis gerokai padidina korozijos, deformacijos ir peilių pažeidimų riziką.
Pjaustymas ant lėkštės
Mėsos ar kitų maisto produktų pjaustymas tiesiai ant lėkštės, užuot naudojus pjaustymo lentą, yra dažna klaida. Deja, šis iš pažiūros nekenksmingas būdas turi tokias pačias pasekmes kaip ir pjaustymas ant stiklinių ar keraminių paviršių, todėl peiliai tampa buki.
Taip pat skaitykite:
- Rūpinkitės savo peiliais: štai 5 patarimai, kaip tai padaryti
- Kaip greitai ir efektyviai pagaląsti peilį namuose?