Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl žmonės verkia kai pjausto svogūnus?

1 min. skaitymo

Jei kada nors gaminote patiekalą su svogūnais, tikriausiai liejote ašaras lupdami ir pjaustydami šią daržovę.

Kodėl taip nutinka?

Iš tiesų atsakymas paprastas: pažeidus svogūnų ląsteles, išsiskiria ypatinga medžiaga, kuri dirgina akių gleivinę. Gera žinia ta, kad ji negali sukelti jokios rimtos žalos (nepaisant ašarų).

Kad išvengtumėte nemalonių pojūčių, pasinaudokite šiais patarimais.

Pasiimkite aštrų peilį

Peilis, kuriuo ketinate pjaustyti svogūną, turėtų būti kuo aštresnis, o jūsų veiksmai – greiti. Taip pažeisite mažiau svogūno ląstelių, o garai nespės sukelti stipraus akies gleivinės sudirginimo.

Peilį nuplaukite šaltu vandeniu

Tai gana paprasta: skystis paprasčiausiai nuplaus agresyvias medžiagas, kurios sukelia jūsų ašaras.

Atvėsinkite svogūną

Prieš pradėdami pjaustyti, pabandykite svogūną kuriam laikui palikti šaldiklyje – naudingosios svogūno savybės nepasikeis, tačiau cheminė reakcija sulėtės ir jį bus lengviau paruošti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus