Žiemą arbata tampa pagrindiniu gėrimu, nes turi šildantį poveikį. Tačiau visada norisi pagerinti gėrimo skonį, padaryti jį aromatingesnį, įdomesnį ir naudingesnį.
KOKIE 5 INGREDIENTAI PADĖS TAI PADARYTI?
MELISA
Šis augalas pasižymi ryškiomis skonio savybėmis. Be to, melisa leidžia gėrimui tapti aromatingesniu. Vaistažolė puikiai tinka bet kokiai arbatai. Pastebėtina, kad melisa gerina nervų sistemos veiklą ir leidžia prisitaikyti prie kokybiško poilsio.
OBUOLYS SU APELSINU
Iš pirmo žvilgsnio šis derinys gali pasirodyti keistas, tačiau yra gana populiarus. Obuolys ir apelsinas puikiai papildo vienas kitą, todėl arbata tampa įdomesnė ir skanesnė. Į verdantį vandenį jų geriau nedėti, kad nesunaikintumėte naudingų vaisių medžiagų.
VANILĖ
Šis prieskonis – vienas mylimiausių, nes beveik kiekvienam sukelia malonius prisiminimus. Geriausia naudoti tikrą vanilę, nes, be nepriekaištingo skonio ir malonaus aromato, prieskonis turi nemenką naudingųjų savybių sąrašą.
ROZMARINAS
Šį augalą esame įpratę naudoti ruošdami pagrindinius patiekalus, tačiau rozmarinas puikiai tinka ir prie arbatos. Gėrimo skonis taps gilesnis, ryškesnis ir sodresnis.
BAZILIKAS IR BRAŠKĖS
Jei norite nustebinti svečius, į arbatą įberkite baziliko ir braškių. Uogas galima užšaldyti – tiesiog sutrinkite trintuvu. Tokie komponentai arbatą pavers stulbinančia.