Orkaitėje kepta mėsa yra sveikesnė nei kepta ant žarijų. Tačiau dėl tam tikrų niuansų mėsa orkaitėje gali išsausėti, todėl svarbu pasirinkti tinkamą temperatūrą. Be to, kepimui reikia pasirinkti tinkamą mėsos gabalą.
Jautienos kepimas
- 1 kilogramą sverianti mėsa kepama 2 valandas 200 laipsnių temperatūroje. 0,5 kg gabalas ruošiamas 1,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje.
- Filė kepama 40 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
- Krūtinėlė 200 laipsnių temperatūroje bus paruošta per 45-50 minučių.
- Nugarinė bus paruošta per 30-35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Pečiai po 50-55 minučių (190 laipsnių), o šonkauliai – po 30-35 minučių (180 laipsnių).
Kiaulienos kepimas
- 0,5 kg sveriantis kiaulienos gabalas kepamas 210-230 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Per tą laiką mėsa pasidengs gražia plutelė.
- Kiaulieną galite kepti žemoje temperatūroje (120-160 laipsnių Celsijaus). Tada mėsa persmeigiama peiliu skirtingose vietose. Jei atsiranda drumstų sulčių su kraujo priemaiša, tęskite kepimą. Kai skystis tampa skaidrus, mėsa yra paruošta.
Vištienos kepimas
- Vištiena kepama 20 minučių kiekvienam 450 g skerdenos svorio. Tačiau prie galutinio skaičiaus dar reikia pridėti 15 minučių.
- Pagal šią formulę paukštis 20-15 minučių kepamas 230 laipsnių temperatūroje, tada temperatūra sumažinama iki 175 laipsnių Celsijaus ir baigiamas kepti.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi