Kokių maisto produktų reikėtų vengti, kai skauda gerklę?

Gerklės skausmas

Skausmas gerklėje gali būti jaučiamas kaip niežulys ar dirginimas. Pojūčiai gali pablogėti ryjant, tačiau jūsų vartojamas maistas taip pat gali turėti įtakos nemaloniems simptomams. Kai kurie maisto produktai ir gėrimai tikrai gali sustiprinti jau skaudančios gerklės sudirginimą. Ko reikėtų vengti ir kodėl?

Kokio maisto negalima valgyti skaudant gerklei?

Traškučiai

Traškučiai, krekeriai ir kiti panašūs užkandžiai bus per aštrūs ir traumuos gerklę, todėl sukels didesnį skausmą ryjant. Geriau išgerti šiltos arbatos, kurioje galite ištirpinti mėgstamus sausainius.

Citrusiniai vaisiai

Sergant geriau nevalgyti citrusinių vaisių ir negerti jų sulčių, nes tada dar labiau dirginama gerklė. Grįžkime prie 1 patarimo: išgerkite šiltos arbatos su citrinos skiltele ir medaus.

Rūgštiniai produktai

Viskas čia veikia taip kaip ir su citrusiniais vaisiais, todėl pomidorų sultis geriau gerti tada, kai pasveiksite.

Aštrus maistas

Sergant iš raciono reikėtų pašalinti aštrų maistą ir padažus. Tai sudirgins uždegiminę gerklės sritį, o tai tik pablogins jūsų situaciją.

Kietos žalios daržovės

Gerklę reikia prižiūrėti, todėl sergant geriausia pirmenybę teikti minkštesniems patiekalams: kreminėms sriuboms, tyrėms, virtoms daržovėms ir kt.

Exit mobile version