Bananai – labai populiarus atogrąžų vaisius. Tačiau jų naudingumas priklauso nuo kelių veiksnių, daugiausia nuo brandumo laipsnio. Žali, geltoni ar jau rusvi, skiriasi skoniu, konsistencija ir tiesiog vitaminų bei kitų medžiagų kiekiu. Šiandien juos galime valgyti ištisus metus, tačiau kiekviena rūšis suteikia šiek tiek kitokį skonį.
Turinys
NATŪRALUS SVEIKATOS ŠALTINIS
Bananai yra daugybės naudos sveikatai ir mitybai šaltinis. Visų pirma, tai puikus ir natūralus kalio šaltinis, kovojantis su hipertenzija. Jie turi daug magnio, skaidulų, baltymų, vitaminų (ypač B6 ir folio rūgšties).
NESUBRENDĘS, TAI YRA DAR ŽALIAS
Jie labai kieti, nesaldūs, turi mažiausiai cukraus ir daugiausiai krakmolo. Jų konsistencija sukelia lipnumo pojūtį atsikandus, todėl tinka diabetikams ir besilaikantiems dietos. Jie daug lengviau virškinami. Apskritai, tai geras pasirinkimas diabetikams ir visiems, turintiems skirtingą jautrumą insulinui.
Geltonos spalvos
Tie, kurie neturi žalios spalvos pėdsakų, jau laikomi visiškai subrendę. Jie yra ryškiai geltoni, be dėmių ir labai saldūs. Juose yra daug skaidulų ir angliavandenių, todėl greitai pasisotinsite. Dėl to jie yra puikus užkandis beveik bet kokiai progai.
Jie puikiai tinka vaikams, taip pat ligų metu ar po jų, norint papildyti organizmui reikalingas medžiagas.
Laikykite juos vėsioje, tamsioje vietoje, kad jie taip greitai nepernoktų.
RUDI BANANAI
Rudi ir pernokę bananai puikiai tinka pyragams, blynams ir kitoms kepimo rūšims. Šis vaisius yra vienas lengviausiai virškinamų, taip pat turi teigiamą poveikį bendram organizmo imunitetui.
GALIMI PANAUDOJIMAI
Pavyzdžiui, išgerti bananų kokteilį, pagamintą iš natūralaus jogurto ir trupučio cinamono, yra puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams. Bananų ir avižinių dribsnių derinys – jau klasika, kuri pasikraus nemaža energijos porcija ir ilgai pasisotins. Bananai puikiai dera su blynais.