Nuo vaikystės visi žino, kad sriuba yra svarbus patiekalas, kuris privalo būti mitybos racione. Jei norite, kad patiekalas būtų ne tik sveikas, bet ir skanus, turėtumėte pasirinkti tinkamus prieskonius. Tai ingredientai, kurie gali gerokai pagerinti bet kokios sriubos aromatą ir skonį.
Ką dėti į sriubą?
Šį dietinį patiekalą puikiai papildys džiovinti česnakai, bazilikai, rozmarinai ar petražolės. Be to, galite atkreipti dėmesį į karį.
Jei ant viryklės užvirė kvepianti grybų sriuba, galite įdėti juodųjų arba raudonųjų pipirų, čiobrelių ir muskato riešuto. Taip pat tinka rozmarinas, šviežias arba džiovintas česnakas.
Vištienos ar žuvies sultinį papildys krapai ir petražolės, lauro lapas, pipirų mišinys arba šafranas.
Verta paminėti, kad svarbu ne tik pasirinkti sriubai tinkamus priedus, bet ir laiku juos sudėti į puodą. Pavyzdžiui, šviežių prieskoninių žolelių reikėtų dėti virimo pabaigoje, o sausų prieskonių geriausia dėti viduryje proceso, kad jie spėtų atskleisti savo skonį ir aromatą.