Kuo pavojingi vėlyvieji užkandžiavimai po 22:00 val.?

Mėgstantiems valgyti vėlai vakare mokslininkai atrado dar vieną pavojingą dalyką. Be papildomų kilogramų, jūs keliate didelį pavojų savo sveikatai.


Vėlyvieji užkandžiai gali sukelti ne tik problemų miego metu, nes organizmui sunku atsipalaiduoti, bet ir neigiamai paveikti visą organizmą. Tai įrodė Harvardo universiteto mokslininkai.

Kodėl naktiniai užkandžiai yra pavojingi?

Viskas, ką valgysite po 22:00 val., trukdys jūsų miegui, figūrai ir sveikatai. Mokslininkų tyrimais įrodyta, kad vėlyvas didina nutukimo riziką, lėtina medžiagų apykaitą ir, kas blogiausia, kitą dieną didina alkio jausmą.

Vakarinis valgymas

Tyrimo rezultatai

Mitybos specialistai apie naktinių užkandžių pavojų kalba jau daug metų, tačiau mokslininkai pagaliau rado pagrįstą paaiškinimą. Jie įdarbino 16 antsvorio ar nutukusių pacientų nuo 20 iki 60 metų amžiaus. Jie visi valgė tą patį maistą, pusryčiavo tuo pačiu metu ir eidavo miegoti tuo pačiu metu.

Tyrimo dalyviai, kurie paskutinį kartą valgė 22 val., sudegino mažiau kalorijų ir kitą dieną jautėsi alkani, palyginti su tais, kurie paskutinį valgį planavo 18 val. Tai patvirtino ir rodikliai: pirmųjų dalyvių grupėje buvo mažesnis cheminių medžiagų kiekis organizme. Būtent jie leidžia jaustis sotiems. Toks trūkumas žymiai padidina persivalgymo ir svorio padidėjimo riziką.

Išeiti iš AMP versijos