Mitybos specialistai pasiūlė geriausius produktus užkandžiavimui

Koks maistas tinkamas užkandžiams

Užkandžiai neturėtų virsti sočiu maistu, todėl mitybos specialistai rekomendavo kiekvienam paros metui optimalius produktus, kurie idealiai tinka alkiui numalšinti. Užkandžiai dažnai gelbėja tuo metu, kai nėra galimybės sočiai pavalgyti. Tačiau jie kartais virsta blogu įpročiu.

Kokie produktai tinkamiausi užkandžiavimui?

Mitybos specialistė Susie Burrell papasakojo, kaip optimizuoti užkandžiavimą, organizuoti valgymo laiką ir pasirinkti tinkamą maistą.

Daugumai žmonių alkio jausmas atsiranda tarp pusryčių ir pietų meto. Sočius pusryčius geriausia valgyti ryte. O iki 10:30 galima užkąsti sveikų produktų, pavyzdžiui, vaisių.

Susie Burrell sakė: „Jei per pusryčius suvalgysite per mažai kalorijų, rizikuojate jaustis alkani visą dieną ir atidėti pagrindinį valgymą vakarui“.

Dar vienu kritiniu momentu dietologė laiko laiką nuo 15 iki 16 val. Tuo metu užkandžiams geriau naudoti produktus, kuriuose yra pakankamai baltymų: humusą ar riešutus.

Tačiau pavojingiausias laikas yra intervalas tarp vakarienės ir miego, kai dauguma žmonių turi įkyrų norą suvalgyti ką nors kenksmingo. Burrell šiam paros metui rekomendavo gabalėlį juodojo šokolado ar ledų.

Exit mobile version