Valgant lauke jau pažįstamas maistas gali atrodyti skanesnis, o apetitas bus geresnis, sako dietologai, Paaiškiname, kodėl taip yra.
Valgant lauke – skaniau, tačiau kodėl?
Lauke organizmas gauna daugiau deguonies, todėl visos smegenų dalys tampa aktyvesnės, įskaitant ir tas, kurios atsakingos už apetitą. Kartais deguonies antplūdis taip pat turi įtakos subjektyviam skonio suvokimui, todėl maistas gali atrodyti skanesnis. Tačiau vieta (grynas oras ar uždara patalpa – red.) neturės didelės įtakos maisto virškinimui.

Mitybos specialistai įspėjo, kad valgant lauke reikėtų daugiau dėmesio skirti higienai.
Kalbant apie mikrobiologinę saugą, reikia labiau kontroliuoti, kad būtų išvengta žarnyno infekcijos pavojaus. Pavyzdžiui, išvykdami iš miesto, turime nepamiršti paprastų dalykų: plauti daržoves, vaisius, nenaudoti indų iš žalios mėsos jau išvirtai mėsai ir pan. Turime būti budresni.
Taip pat skaitykite: