Alyvuogės – populiarus ir skanus užkandis, kuris dažnai puošia stalą ir dedamas į įvairius patiekalus, kad jų skonis būtų ryškesnis. Alyvuogės parduodamos skardinėse arba stikliniuose induose, jie dažnai užpilami sūrymu. Paprastai skystis yra išpilamas, tokį marinatą laikant netinkamu vartoti. Patyrusios namų šeimininkės mano kitaip.
Alyvuogių skystis
Faktas yra tas, kad toks produktas puikiai tinka kaip padažo pagrindas. Tai suteiks papildomo skonio ir aromato bet kurioms salotoms.
Be to, tokį skystį galima naudoti kaip žuvies ar mėsos marinatą. Šiuo atveju viskas paruošiama labai paprastai.
Į šį mišinį reikia įpilti šiek tiek citrinos sulčių, prieskonių, o tada žuvį įdėti į šį mišinį ir kurį laiką palikti.
Minimalus marinavimo laikas – 30 minučių, tačiau ilgiau palikus žuvį ar mėsą tokiame mišinyje skonis bus dar ryškesnis.
Tačiau verta įsidėmėti, kad skystyje iš skardinės alyvuogių yra daug druskos, todėl druską dėkite atsargiai, kad nepersūdytumėte patiekalo.