Daugelis mitybos ekspertų įspėja prieš skrydį lėktuvu nevalgyti greito ir sūraus maisto, nes tai sukelia didesnį dujų kiekį ir diskomfortą.
Štai penki maisto produktai, kurių nereikėtų vartoti prieš skrendant lėktuvu, nes jie daro neigiamą poveikį skrandžiui ir apskritai virškinimo sistemai.
Perdirbti ir sūrūs maisto produktai
Sūrus maistas ir greitas maistas labai dirgina virškinimo sistemą, o daug riebalų turintys maisto produktai, kurie lėtai virškinami sėdint, gali sukelti rėmenį.
Be to, šie maisto produktai didina nuovargio ir diskomforto jausmą.
Pupelės ir kitos ankštinės daržovės
Pupelės ir kitos ankštinės daržovės keliautojams gali kelti nepatogumų, nes sukelia dujas. Hermetiškose lėktuvų kabinose virškinimo sistema gali neveikti taip, kaip ant žemės.
Mitybos specialistai sako, kad dėl aukščio virš jūros lygio padidėja dujų susidarymas, tad reikia vengti maisto produktų, kurie sukelia pilvo pūtimą.
Brokoliai, kopūstai ir žaliosios daržovės
Kai kurie žmonės mano, kad prieš skrydį lėktuvu geriausia valgyti salotas, tačiau žalios daržovės, ypač žaliosios, pavyzdžiui, kopūstai ir brokoliai, sukelia didesnį dujų kiekį.
Aštrus maistas
Aštrus maistas dirgina skrandžio sieneles ir sukelia padidėjusį dujų kiekį bei pilvo pūtimą. Tai gali sustiprinti skrandžio diskomforto simptomus po valgio ir patarė nevalgyti aštraus maisto prieš pat skrydį.
Kramtomoji guma arba saldainiai be cukraus
Nors daugelis žmonių renkasi kramtomąją gumą, kad ausys lengviau prisitaikytų prie pasikeitusio slėgio lėktuvo salone, ekspertai yra kitos nuomonės.
Pasak jų, kramtomosios gumos kramtymas skrydžio metu prisideda prie oro pertekliaus rijimo, o tai sukelia pilvo pūtimą. Tai pasakytina ne tik apie kramtomąją gumą, bet ir apie bet kokius kitus produktus, kuriuose yra dirbtinio cukraus. Jie sunkiai virškinami ir gali turėti vidurius laisvinantį poveikį.