Nepastebimai kenkia sveikatai: ekspertai pasakė visą tiesą apie indų ploviklius


Visi be išimties perka indų ploviklius. Šiandien parduotuvėje jų yra labai daug. Tačiau mažai žmonių galvoja apie virtuvės ploviklių saugumą ir jų sudėtį. Ar indų gali pakenkti jūsų sveikatai? Ekspertai atskleidė visą tiesą.

Specialistų teigimu, būtent šis skystis gali padaryti didelę žalą sveikatai. Taip yra todėl, kad ant lėkščių ir kitų prastai nuplaunamų indų yra ploviklių likučių. Nors vizualiai šių skysčio dalelių nesimato. Tada jie patenka į kūną su gėrimais ar maistu.

Sunku visiškai nuplauti indų ploviklį. Pavyzdžiui, įtrynus indus indų plovikliu, jį įmanoma nuskalauti tik per 2-3 minutes karštu tekančiu vandeniu. Geriausias būdas naudoti indaplovę. Jei ją naudosite, tada ant indų bus daug mažiau pavojingo skysčio. Nors ir ten ne viskas nuplaunama.

Indų plovikliai

Indų plovimo skystis: pavojinga sudėtis

Ekspertai pažymi, kad pagrindinė visų indų ploviklių sudedamoji dalis yra aktyviosios paviršiaus medžiagos, pagamintos iš perdirbtų produktų. Būtent jų dėka atsiranda tirštos putos, riebalai nuplaunami net šaltame vandenyje.

Patekę į organizmą šie komponentai apkrauna jį toksinais. Ypač didelė dalis chemijos atitenka detoksikacijos organams, kurie padeda išvalyti organizmą. Atsiranda nuolatinis apsinuodijimas iš vidaus.

Žmogus ne iš karto pajunta šį poveikį, nes dozės labai mažos. Tačiau kai sistemingai ir reguliariai nuodijamas organizmas, po daugelio metų poveikio pasimato “rezultatai”. Ir tada žmogus negali suprasti, iš kur jam atsirado alergija, liga ar odos problemos.

Išeiti iš AMP versijos