Nė vienas rytas neapsieinamas be kavos. Kvapni, skani ir žvalinanti – jos paruošimo būdų yra įvairių. Vieni renkasi kavą paruoštą kavos aparatu ar turkiškame kavinuke, kiti – tirpią kavą. Svarbiausia, kad ryte nereikėtų sugaišti daug laiko ruošiant mėgstamą gėrimą. Apžvelkime greitą būdą, kaip paruošti skanią kavą tiesiai puodelyje. Užtruksite vos kelias minutes, ir jūsų aromatingas bei skanus gėrimas bus paruoštas.
Kaip paruošti kavą puodelyje, kad ji būtų skani:
- Kavos ir vandens proporcijos: Pirmiausia paimkite vidutinio malimo kavos, nes stambesnio malimo reikia kavos aparatui, o smulkaus malimo – turkiškam kavinukui. Atminkite, kad 1 gramui kavos reikia 20 gramų vandens, o jei norite stipraus skonio – 15 gramų vandens.
- Puodelio forma: Norint paruošti skanią kavą, tai labai svarbu. Rinkitės vidutinio dydžio ir storesnį puodelį, kad vanduo greitai neatvėstų.
- Vandens temperatūra: Karštas, bet ne verdantis, apie 95 laipsnių.
- Kavos aromatas ir skonis: Leiskite kavai pastovėti, kad visiškai atsiskleistų jos aromatas ir skonis.
- Grietinėlės ir cukraus naudojimas: Šių ingredientų geriau nenaudoti, nes taip atsiskleidžia tikrasis kavos skonis.