Neužplikykite kavos verdančiu vandeniu: kavos skonis taps visai kitoks


Daugeliui žmonių tapo privalomu ryto ritualu. Ir stebėtis čia nėra ko: kava padeda atsikratyti mieguistumo ir pasisemti energijos prieš prasidedant darbo dienai. Tačiau daugelis ruošdami kavą ne kartą daro tą pačią klaidą – užpila verdančiu vandeniu. Verta paminėti, kad tokia klaida būdinga net kai kuriems patyrusiems kavos mėgėjams.

kava

KODĖL NEGALIMA UŽPILTI KAVOS VERDANČIU VANDENIU?

Jei kavą užpilsite ką tik užvirintu vandeniu, gėrimas greičiausiai nebus maloniausio skonio. Labiausiai tikėtina, kad pasirodys kartumas. Ir viskas dėl nenatūralių komponentų, kurie ryškiausiai „pasireiškia“ būtent dėl per karšto vandens.

KAIP TEISINGAI PASIGAMINTI KAVĄ?

Neskubėkite užplikyti kavos su verdančiu vandeniu iš virdulio. Reikia palaukti: vanduo turėtų šiek tiek atvėsti. Pageidautina, kad skysčio temperatūra būtų 80-90 laipsnių.

Išeiti iš AMP versijos