Patyčios darbe (mobingas): kodėl tai vyksta ir ką daryti


Mobingas

yra palyginti naujas terminas, ir dar ne visi supranta, ką jis reiškia. Jeigu išgirdote apie patyčias kolektyve ar net tapote patyčių objektu. Tai yra mobingas. Neretai toks priekabiavimas yra nepagrįstas ir nesąžiningas. Kodėl taip nutinka ir ką daryti, jei darbe su tavimi elgiamasi blogai?

Mobingas yra „patyčių“ sinonimas. Pastarasis dažniausiai naudojamas apibūdinti patyčias tarp vaikų. Mobingas yra viena iš psichologinio smurto formų profesionalioje darbo jėgoje. Šį terminą įvedė medicinos mokslininkas Hanzas Leimanas, tyręs biuro darbuotojų elgesį Švedijoje devintojo dešimtmečio pradžioje. Mobingą jis apibūdino kaip „psichologinį terorą“ ir įvardijo daugiau nei 40 mobingo variantų, įskaitant: pajuoką, nepagrįstą kritiką, šmeižtą, kolektyvinę izoliaciją, informacijos slėpimą, gandų ir grasinimų skleidimą.

Tie, kurie didžiąją dienos dalį praleidžia internete, gali tapti kibernetinio mobingo – priekabiavimo profesionaliose svetainėse ir darbo forumuose – aukomis.

Mobingo priežastys

Bet kuris darbuotojas gali patirti patyčias, nepaisant asmenybės, interesų ar profesinės padėties. Jie gali būti tylūs ir kuklūs žmonės arba aktyvūs ir ryžtingi.

Agresoriaus motyvacija gali būti bet kokia: nuo nepagrįsto priešiškumo iki pavydo ir noro užimti savo darbo vietą. Kolegos taip pat naudoja mobingą, kad priverstų žmogų atsistatydinti.

Svarbiausia, ką turėtumėte atsiminti, yra tai, kad su jumis viskas gerai. Tai ne tavo kaltė. Agresoriui nerūpi, su kuo šiurkščiai elgtis. Jei, žinoma, neprovokuojate konfliktų, nesiplepėkite ir neskleiskite gandų apie kolegas. Agresija dažnai yra būdas įsitvirtinti kitų sąskaita. Šiuo atveju agresorius pats yra buvusi auka arba nesaugus žmogus.

Kaip mobingas pasireiškia komandoje?

Mobingo požymiai:

Mobingas yra vertikalus ir horizontalus. Pirmuoju atveju, kuris dar vadinamas bosavimu, patyčių iniciatorius yra vadovas. Jis darbą vertina ne pagal rezultatą, iškelia neįmanomus uždavinius, verčia perdaryti, ignoruoja prašymus, pažeidžia darbuotojo teises. Kitaip tariant, jis daro viską, kad jį demotyvuotų arba priverstų išeiti iš darbo..

Svarbu atsiminti, kad vadovas gali komentuoti ir vertinti darbuotojo darbą, tačiau jis neturi teisės rodyti nuolatinio ir nepagrįsto spaudimo. Blogiau, kai vadovas pažemina darbuotoją kolegų akivaizdoje. Tai menkina autoritetą ir provokuoja kolektyvą įsilieti į lyderio poziciją: priekaištauti ar tyčiotis, duoti neprašytų patarimų.

Horizontalusis mobingas: darbuotoją atvirai slegia kolegos. Komanda gali sumažinti bendravimą ir paslėpti svarbią informaciją, pavyzdžiui, kad šiandien numatytas susitikimas.

Kaip atsispirti?

Jei jums patinka jūsų ir norite jį išlaikyti, pirmiausia turite išmokti apsisaugoti. Bet ne dėl karjeros, stabilaus atlyginimo ar socialinio draudimo paketo savivertės jausmo nenaudai.

Jei žinote, kad elgiatės adekvačiai, atsakingai ir gerai atliekate savo darbą, nebijokite kalbėti apie savo jausmus ir teises. Pakvieskite vadovą ar kolegą į pokalbį. Kvėpuokite giliai ir be nereikalingų emocijų užduokite jums rūpimus klausimus. Kalbėkitės iš „aš pozicijos“ – nekaltinkite, o kalbėkite apie save ir savo jausmus.

“Jaučiu, kad elgiatės su manimi negražiai. Nesuprantu, kodėl į mane nukreiptas pašaipas, esu profesionalas ir nedarau nieko, kas priverstų taip jaustis.”

Laikykitės savo principo: nereaguokite į žodžius ir neįsižeiskite. Dialogo metu išlikite ramūs ir valdykite save – dažnai agresoriaus laukia ašaros ir emocijos. Jei tinkama, išlaikykite optimistišką požiūrį ir viską paverskite pokštu – tai padeda kovoti su asmeninių ribų pažeidimu.

Kai kuriose šalyse bandoma užkirsti kelią patyčioms komandose: įvedamos finansinės ir administracinės nuobaudos, darbuotojo darbo sutartyje numatyta atsakomybė už bendrininkavimą “spaudžiant” ką nors iš kolektyvo.

Vidaus įmonėse mobingo prevencija nėra tokia paplitusi, tačiau tam tikri įtakos būdai yra. Pirmiausia turite informuoti personalo skyriaus vadovybę ar darbuotojus apie neigiamą atmosferą komandoje. Atidžiai perskaitykite darbo sutartį ar norminius vietinius aktus – dokumentuose gali būti draudimas priekabiauti kolektyve. Jeigu vadovybė nekontroliuoja nustatytos tvarkos ar ignoruoja Jūsų prašymus padėti, tai gali būti pagrindas tarnybiniam skundui, kuris siunčiamas darbo inspekcijai, prokuratūrai ar teismui.

Tik tuo atveju svarbu turėti mobingo įrodymų: el. laiškų kopijas, audio arba video įrašus, liudininkų, dirbančių toje pačioje komandoje, bet nedalyvaujančių patyčiose ir liekančių jūsų pusėje, parodymus. Esant įtikinamiems paaiškinimams ir esant faktams, teismas stos nukentėjusiojo pusėn ir atsakys vadovybei. Šmeižto atveju tai gali būti moralinė kompensacija, sumušimo ar rimto daiktų sugadinimo atveju galimas policijos įsikišimas.

Štai ką sako psichologas:

“Mobingas gali sukelti nervų priepuolius, nemigą, gilią depresiją, panikos būsenas. Viskas priklauso nuo psichikos stabilumo ir poveikio trukmės. Mobingas sunkiai prognozuojamas. Pavyzdžiui, žmogus bando koreguoti komandą prie savęs pozityviau: užsako visiems maisto, kviečia kartu pailsėti po darbo. Tai gali būti vertinama teigiamai arba, atvirkščiai, sukelti staigų kolegų negatyvą.”

Atliekant vertikalųjį mobingą, svarbu stengtis užmegzti kontaktą, pristatyti save kitų vietoje. Psichiškai užimkite viršininko poziciją, pabandykite suprasti, ko jis nori. Jei mobingas yra horizontalus, išanalizuokite, kiek žmonių jame dalyvauja ir kokia jų motyvacija.

Išsiaiškinkite, ar esate pasirengęs paleisti, ar ketinate palaukti. Kaip svarbu susidoroti su tuo, kas vyksta darbo labui? Gali būti sunku nustoti būti pašaliniu komandoje. Jei reikia išlaikyti darbą, pasidomėkite, kokios išorinės jėgos yra jūsų pusėje: personalo skyrius, teisė, įmonės vidaus taisyklės, darbo inspekcija.

Jei nusprendėte mesti darbą, pasistenkite išlikti kuo mandagesnis ir draugiškesnis, kad galėtumėte gauti visus uždirbtus pinigus ir atsisveikinti su buvusia darboviete amžiams. Be to, galima išlaikyti profesinės kompetencijos įvertinimą. Taip suprasi, kad tai buvo ne tu, o komanda.

Būkite geriausiu draugu, palaikymu ir apsauga ir neišduokite savęs dėl darbo vietos. Vieną dieną rasite kompaniją, kurioje būsite gerbiamas, vertinamas ir vertinamas visame kame, ką darote.

Išeiti iš AMP versijos