Daugelis žmonių mieliau perka parduotuvėje paruoštą paštetą ir nesusimąsto, kad naminis bus ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis. Kaip paruošti subtilų ir burnoje tirpstantį paštetą, kuris puikiai tinka sumuštiniams?
Naminio vištienos kepenėlių pašteto receptas
Ingredientai:
Vištienos filė – 300 g;
Vištienos kepenėlės – 500 gramų;
Svogūnas – 1 vnt.;
Sviestas – 100 gramų;
Augalinis aliejus – 30 mililitrų;
Grietinėlė – 60 mililitrų;
Druska ir juodieji pipirai – pagal skonį;
Paruošimas:
- Vištienos filė supjaustykite kubeliais.
- Svogūnus nulupti ir supjaustyti bet kokiu patogiu būdu.
- Kepenėles reikėtų išvalyti ir nuplauti.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį svogūnus, vištieną ir kepenėles.
- Uždenkite keptuvę dangčiu, įkaitinkite ant silpnos ugnies ir troškinkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę supilkite grietinėlę, išmaišykite ir užvirinkite.
- Tada nukelkite nuo ugnies, pasūdykite ir papipirinkite. Keptuvės turinį ir visus ingredientus perkelkite į maišytuvo dubenį.
- Sudėkite sviestą ir kruopščiai plakite, kol gausite vientisą masę.
- Paruoštą paštetą reikia atvėsinti, sudėti į sandarų indą ir padėti į šaldytuvą.
- Kai jis atvės, galima gaminti skanius sumuštinius.