Burokėliai yra ne tik populiari daržovė, bet ir tikras vitaminų bei mineralinių medžiagų šaltinis. Tačiau internete jau seniai vyksta diskusijos, kaip jį valgyti – virti ar kepti?
Vieni tvirtina, kad verdant išsaugomas didžiausias maistinių medžiagų kiekis, kiti tvirtina, kad kepant atsiskleidžia visi skoniai. Šios diskusijos netyla, tačiau įsikišo mitybos specialistai ir pateikė aiškų atsakymą į šį klausimą.
Jei norite gauti betaino, geriau kepkite.
Jei norite tiesiog skanios daržovės, geriau ją virti.
Taip pat galite jį supjaustyti griežinėliais ir pasigaminti burokėlių traškučių. Jie yra sveiki ir pasižymi mažu glikeminiu indeksu, t. y. nedidina insulino kiekio kraujyje. Jei norite pasisavinti vitaminus ir mineralines medžiagas, reikia išvirti iki al dente. Svarbu atminti, kad kuo ilgiau burokėliai verdami, tuo didesnis jų glikeminis indeksas.
Rekomenduojama norma suaugusiam žmogui yra apie 200-250 g burokėlių per dieną. Per didelis jų suvartojimas dėl natūralaus cukraus kiekio gali sukelti virškinimo problemų arba cukraus kiekio kraujyje pokyčių.