Ne visi žino, kaip tinkamai užplikyti arbatą, kad ji būtų skani ir pilna sodraus aromato bei skonio. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip teisingai ją paruošti.
Užplikykite arbatą puodelyje
Yra keletas niuansų, kuriuos supratę galite tapti meistru, kaip tinkamai virti arbatą puodelyje. Paslaptis yra proporcijose. Kad arbata nebūtų per stipri ar beskonė, vadovaukitės gairėmis – apie 2 g arbatos 200 ml vandens, apie 1 arbatinį šaukštelį arbatos viename puodelyje. Taip pat svarbus užplikytos arbatos laikymo laikas. Turėtumėte sutelkti dėmesį į gamintojo rekomendacijas, pateiktas ant pakuotės. Juodoji arbata paprastai laikoma užplikyta apie 4-5 minutes, žalioji – dvigubai ilgiau.
Užplikę arbatą nepamirškite arbatos. Patogumui galite naudoti specialų sietelį arba filtrus.