Tyrelės sriubos populiarios tiek tarp suaugusiųjų, tiek tarp vaikų, o jas paruošti su maišytuvu nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti. Populiariausia yra moliūgų sriuba. Tačiau galite pasigaminti ne mažiau sveiką ir maistingą vištienos tyrės sriubą su sūriu.
Jums reikės:
- vištienos krūtinėlės – 500 g;
- vandens – 2 litrų;
- morkų – 2 vnt;
- svogūnų – 2 vnt;
- bulvių – 4 vnt;
- minkštas sūris – 200 g;
- sviestas – 2 šaukštai;
- grietinėlės (20 %) – 200 g.
Kaip gaminti:
- Išvirkite vištienos sultinį. Galite įdėti morkų ir salierų – jie nepakenks. Išimkite mėsą, suplėšykite ją, o sultinį perkoškite.
- Svogūnus ir morkas nulupkite, supjaustykite ir sutarkuokite, tada pakepinkite svieste.
- Bulves sudėkite virti į sultinį, kol suminkštės.
- Galite naudoti lydytą sūrį – jį reikia susmulkinti (lengviau sutrinti šakute į mažus trupinius). Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
- Į sultinį su bulvėmis sudėkite mėsą ir keptas daržoves, sumalkite trintuvu, supilkite grietinėlę ir sūrį, gerai išmaišykite ir užvirinkite.
- Tyrės sriuba paprastai patiekiama su skrebučiais ir papuošiama šviežiomis žolelėmis.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi