Šį nuostabų pyragą būtina paragauti! Jis toks paprastas, bet kartu ir stebėtinai skanus. Švelnus trapios tešlos pyragas su rūgščiomis uogomis ir saldžiu glajumi ant viršaus. Ne pyragas, o svajonė! Jį galima paruošti su bet kokiomis uogomis. Skanu su arbata ir kava!
Sudedamosios dalys:
- sviestas – 100 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 100 g;
- druskos, vanilės – žiupsnelis;
- miltai – 200 g;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
Gaminimas:
- Į suminkštintą sviestą įmaišykite druską, cukrų, vanilę ir kiaušinį. Gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą tešlą.
- Paskleiskite ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šonus suformuokite pirštais.
- Imkite bet kokias šaldiklyje turimas uogas! Tinka ir šviežios, ir šaldytos uogos. Reikės 300 g uogų ir 1,5 valgomojo šaukšto krakmolo. Uogas sumaišykite su krakmolu. Užtepkite ant pyrago. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
- Dabar atėjo laikas įdarui! Jis labai paprastas, bet nepaprastai skanus. Į 100 g grietinės įpilkite tiek pat kondensuoto pieno ir išmaišykite.
- Išimkite skardą iš orkaitės. Dar karštą pyragą iš karto apipilkite glajumi. Išlyginkite ir palikite visiškai atvėsti.
- Glajus sukietės ir stabilizuosis. Tai nepaprastai skanu! Uogų rūgštumas, glazūros saldumas ir gardus trapios tešlos pyragas.
Mėgaukitės!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi