Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tai bus geriausia žuvienė jūsų gyvenime: sriubos gaminimas pagal greitą autentišką receptą

1 min. skaitymo

Lietuviai jau nuo moka virti žuvies sriubą arba tiesiog žuvienę. Žuvis turi būti šviežia. Galite naudoti įvairių rūšių, tačiau jei norite sodresnio sultinio, naudokite upinę žuvį.

Skaniausia žuvų sriuba – receptas su bulvėmis

Ingredientai:

  • 600 g karšio;
  • 400 g bulvių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morką;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 lauro lapas;
  • 5 g krapų;
  • 5 g petražolių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1,5 litro vandens.

Paruošimas:

  1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, pastatykite ant didelės ugnies, užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite, kol suminkštės.
  2. Tuo tarpu išvalykite žuvį, pašalinkite pelekus ir vidurius, nuplaukite ir supjaustykite porcijomis.
  3. Nulupkite svogūnus ir morkas, supjaustykite juos kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite 3-5 minutes augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies.
  4. Bulves pasūdykite ir sudėkite žuvį. Sudėkite keptuvės turinį. Virkite 10-15 minučių, kol žuvis išvirs.
  5. Pabaigoje apibarstykite smulkintomis žolelėmis, pagardinkite pipirais, druska ir lauro lapu. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 7-10 minučių pastovėti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus