Lietuviai jau nuo moka virti žuvies sriubą arba tiesiog žuvienę. Žuvis turi būti šviežia. Galite naudoti įvairių rūšių, tačiau jei norite sodresnio sultinio, naudokite upinę žuvį.
Skaniausia žuvų sriuba – receptas su bulvėmis
Ingredientai:
- 600 g karšio;
- 400 g bulvių;
- 1 svogūnas;
- 1 morką;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus;
- 1 lauro lapas;
- 5 g krapų;
- 5 g petražolių;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1,5 litro vandens.
Paruošimas:
- Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, pastatykite ant didelės ugnies, užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite, kol suminkštės.
- Tuo tarpu išvalykite žuvį, pašalinkite pelekus ir vidurius, nuplaukite ir supjaustykite porcijomis.
- Nulupkite svogūnus ir morkas, supjaustykite juos kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite 3-5 minutes augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies.
- Bulves pasūdykite ir sudėkite žuvį. Sudėkite keptuvės turinį. Virkite 10-15 minučių, kol žuvis išvirs.
- Pabaigoje apibarstykite smulkintomis žolelėmis, pagardinkite pipirais, druska ir lauro lapu. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 7-10 minučių pastovėti.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi