Pyragas nepaprastai skanus, o kai sustingsta, jo skonis primena sūrio pyragą. Pyragą reikia ruošti etapais, nes tešla turi kurį laiką pastovėti šaldiklyje.
Šokoladinis varškės pyragas
Ingredientai (padui):
- Miltai 220 g;
- Cukrus: 75 g;
- Kakava 25g;
- Vanilinio cukraus 10g;
- Žiupsnelis druskos;
- Šaltas sviestas 125 g;
- Kiaušiniai
Įdaras:
- Varškė 500g;
- Cukrus 75g;
- Vanilinis cukrus 10g;
- Kiaušiniai 2 vnt;
- Kukurūzų krakmolas 40g;
- Ištirpintas sviestas 50g
Paruošimas:
- Iš pradžių sumaišykite visus sausus ingredientus (padui), tada sudėkite smulkintą sviestą ir sumalkite į trupinius.
- Įmuškite kiaušinį ir išminkykite minkštą tešlą. Padalykite tešlą į didesnius ir mažesnius gabalėlius, mažesnius suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldiklyje nuo 30 min. iki 1 val.
- Įdarui visus ingredientus sumaišykite maišytuvu iki vientisos masės.
- Iš šaldiklio išimkite didžiąją dalį tešlos, išlyginkite kepimo inde, suformuodami dugną ir šonus.
- Sudėkite sūrio įdarą ir ant viršaus užtarkuokite likusią šaldytą tešlos dalį.
- Kepkite iki 170* įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi