Ryžius lengva išvirti. Tačiau kartais nepatyrę virėjai gamindami daro klaidų. Tai gali sugadinti patiekalo skonį ir tekstūrą. Ryžiai yra universalus garnyras. Juos galima derinti su įvairiais maisto produktais ir prieskoniais. Ryžiai suteikia žmogui energijos visai dienai. Juos paruošti nėra sudėtinga, tačiau yra niuansų.
Tinkamas ryžių virimas
Pirmiausia verta prisiminti, kad bet kokius ryžius prieš verdant reikia nuplauti, kad būtų pašalintos dulkės ir nešvarumai. Dažnai ryžiai ir plaunami, ir mirkomi šaltame vandenyje. Išmirkę ryžiai tampa trapesni, be to jie greičiau išverda.
Priklausomai nuo ryžių rūšies, jiems reikia skirtingo mirkymo laiko. Pavyzdžiui, vidutinio sunkumo ryžiai mirkomi šiltame vandenyje ir po to perplaunami šaltu vandeniu. Smulkūs ryžiai šaltame sūriame vandenyje paliekami penkioms valandoms ir tik tada verdami.
Ar reikia nuplauti ryžius po virimo?
Apskritai tai priklauso nuo to, ar ryžiai buvo nuplauti prieš virimą. Jei ryžiai yra aukštos kokybės, tinkamai nuplauti žali ir skaniai išvirti, po virimo jų skalauti nereikia.
Jei nesilaikyta virimo technologijos ir ryžių nepavyko gerai išvirti, galite juos nuplauti, kad jie būtų trapesni. Tačiau šiam tikslui reikia naudoti virintą atvėsintą vandenį.